Volledig scherm
Zestien woningen van het project Aquaveste (aan de Waterlinie) zijn sinds eind vorig jaar al in bezit van de gemeente Eindhoven. © Infographic Elisee van Heukelom

Gemeente Eindhoven: Geen schade door kwestie rond verkoop appartementen in Meerhoven aan belegger

EINDHOVEN - De gemeente valt niets te verwijten in de Aquaveste-kwestie. Behalve dat er beter gecommuniceerd had moeten worden in de kwestie rond de verkoop van appartementen aan de Veldhovense belegger Kema.

Dat is de les die het Eindhovense gemeentebestuur getrokken heeft uit deze kwestie. Maar schade heeft de gemeente er niet door opgelopen.

Het Eindhovense college van B en W schrijft dat aan de VVD-fractie in de gemeenteraad. Namens de VVD had raadslid Joost de Jong vragen gesteld over die mislukte verkoop. De zaak kwam aan het licht nadat deze krant erover publiceerde. Het gaat om de verkoop van al vijf jaar leegstaande appartementen in het Aquavestecomplex in Meerhoven. De Veldhovense belegger Paul van Kemenade van Kema Beleggingen wilde die appartementen vorig jaar van de gemeente kopen. Maar ondanks dat hij naar eigen zeggen het hoogste bod had gedaan, 1,2 miljoen euro, besloot het gemeentebestuur ze te verkopen aan Woonbedrijf. Die verkoop is overigens nog niet geëffectueerd.

Bod
Volgens het college van B en W had Kema Beleggingen het bod ingetrokken, zo schrijft het nu aan de gemeenteraad. Bovendien gaf het college de voorkeur aan verkoop aan Woonbedrijf vanwege het 'algemene maatschappelijke doel van een wooncorporatie'.

Schade heeft de gemeente niet geleden door de kwestie. Juridisch is al getoetst of mogelijke claims van Kema Beleggingen kans maken. B en W 'verwachten dat dit niet het geval is'.

In een reactie laat Van Kemenade weten zich nog te beraden op de situatie. Op basis van het antwoord van B en W sluit hij niet uit dat Kema alsnog een gang naar de rechter maakt.

poll

De ruzie tussen Elly Blanksma en haar buren is een privézaak

De ruzie tussen Elly Blanksma en haar buren is een privézaak

  • Eens (37%)
  • Oneens (63%)
1373 stemmen