Volledig scherm
© Martin Ommering

Gemeenteraad Eindhoven praat toch over Cure

EINDHOVEN - De gemeenteraden van Valkenswaard en van Geldrop-Mierlo zijn nog niet zo ver. Maar de Eindhovense raad wel: die neemt dinsdagavond een besluit over het plan van afvalverwerker Cure om een enzymenfabriek te gaan bouwen.

Dat bouwplan is omstreden omdat verschillende raadsfracties in de drie betrokken gemeenteraden vinden dat het plan om minder restafval over te houden nog te veel onduidelijkheden bevat. Bovendien wijzen ze op de grote risico's die er aan het plan kleven: de drie gemeenten staan straks garant voor een lening van waarschijnlijk zo'n 85 miljoen euro.

Vorige week sprak de Eindhovense raad al een keer over het plan. In een nieuwe brief aan de raad verstrekt verantwoordelijk wethouder Mary-Ann Schreurs nadere toelichting op een aantal vragen van de verschillende fracties.

Daaruit blijkt onder meer dat er inmiddels al 1,5 miljoen euro is uitgegeven aan voorbereidende werkzaamheden. Als het plan klaar is, zal de teller zijn opgelopen tot 2 miljoen euro. Tot voor kort was er nog sprake van bedragen van respectievelijk 1,1 miljoen en 1,7 miljoen euro.

  1. Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    EINDHOVEN/DEURNE - Oktober nadert, traditioneel de maand waarin veel mensen proberen te stoppen met roken. In het kader van 'Stoptober' start op 1 oktober een speciaal project waarbij vijftig verstokte paffers zich vijf dagen lang met elkaar op laten sluiten in een kazerne in een poging van hun verslaving af te komen. Televisiecamera's van AVROTROS zullen opnamen maken voor het programma 'We Stoppen!', dat van 1 tot en met 5 oktober wordt uitgezonden op zorg.nu/westoppen. De afgelopen tijd zijn de vijftig deelnemers geselecteerd na een oproep onder meer in deze krant. Uit de in totaal honderden reacties zijn ook Janneke Dielissen uit Deurne en Helen Grady uit Eindhoven uitgekozen om mee te doen met 'We stoppen'. 

poll

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

  • Eens (54%)
  • Oneens (46%)
1490 stemmen