Volledig scherm
Frederique Derkx.

Gepasseerde Derkx 'superteleurgesteld' na mislopen Rio

EINDHOVEN - Na Londen 2012 ziet de Eindhovense Frederique Derkx ook de Spelen van Rio aan haar neus voorbijgaan. Ze is niet opgeroepen door bondscoach Alyson Annan. OZ-keepster Larissa Meijer reist als reserve mee.

Voor SCHC-speelster Derkx lag het uitblijven van een uitnodiging in de lijn de verwachting, maar de klap was er niet minder om. "Een grote verrassing was het niet, maar ik ben wel superteleurgesteld. Het lag allemaal zo dicht bij elkaar. Ik vind ook dat ik mezelf weinig kan verwijten. Wat dat betreft is het ook lastig voor de bondscoach, om die knopen door te hakken", zo toonde Derkx zich realistisch. "Of ik naar de Spelen ga kijken? Ik denk dat de echte klap nog moet komen. Ik zie wel of ik op vakantie de uitslagen opzoek. Dat weet ik echt nog niet."

Larissa Meijer, goalie van Oranje-Zwart, staat op de reservelijst en mag dus wél mee naar Rio. In principe alleen om te trainen. "Maar dat voelt voor mij als een beloning, het maximaal haalbare. Ik heb op mijn top gepresteerd en als dan blijkt dat dit mijn top is, dan ben ik tevreden. Dan is het goed. Supergaaf vind ik het! Ik had het niet per se verwacht, het moment dat de bondscoach belde was erg spannend. Ik denk dat Anne (Veenendaal, red.) en ik het Joyce (Sombroek, red.) behoorlijk moeilijk hebben gemaakt."

De Olympische selectie van bondscoach Alyson Annan bestaat uit Naomi van As, Willemijn Bos, Carlien Dirkse van den Heuvel, Margot van Geffen, Eva de Goede, Ellen Hoog, Kelly Jonker, Marloes Keetels, Laurien Leurink, Caia van Maasakker, Kitty van Male, Maartje Paumen, Joyce Sombroek (keepster), Maria Verschoor, Xan de Waard en Lidewij Welten. De reserves, die naast Larissa Meijer meegaan naar Rio, zijn Laura Nunnink en Michelle van der Pols.

poll

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

  • Eens (66%)
  • Oneens (34%)
1669 stemmen