Volledig scherm
Gerard de Rooy tijdens de Dakar Rally in Argentinië © Petronas Team De Rooy Iveco

Gerard de Rooy neemt na zege leiding over

ORURO - Transportondernemer Gerard de Rooy uit Son heeft met twee etappezeges op rij de leiding in het vrachtwagenklassement van de Dakar Rally overgenomen. Woensdag verloor De Rooy nog meer dan een half uur vanwege een kapot bandensysteem.

In Bolivia stelde de eindwinnaar van 2012 en 2016 snel orde op zaken. In de vijfde etappe, ingekort tot 219 kilometer, hield hij de Russen van Kamaz achter zich. De Argentijn Federico Villagra van Petronas Team de Rooy Iveco verloor meer dan drie kwartier en verspeelde zijn plaats in de top van het klassement. Hans Stacey uit Best leverde 35 minuten in, Peter Versluis uit Werkendam (beiden EVM Rally Team) 37.37. Ton van Genugten (Team De Rooy) kwam muurvast te zitten in de modder. De Eerselnaar verloor 3.48.09 uur en kan nu weer in zijn oude rol kruipen van helper.

"Het was een heel moeilijke proef, met spekgladde rivierbeddingen, duinen en extreem lastige navigatie. Maar het roadbook klopte perfect, we zijn geen meter verkeerd gereden”, meldde winnaar De Rooy. "De eerste 60 kilometer was door de bergen. Heel tricky, met overal kleine ravijntjes. We zijn er eentje in gereden, maar we konden er meteen langs de andere kant weer uit. Toen wij daar reden, was het nog redelijk droog, op een paar spatjes na. Later ging het harder regenen. Ik vond het niet tegenvallen. De grip van de Goodyear-banden was uitstekend. Maar als de hele bups achter ons daar een flinke bui heeft gehad, moet het een ijsbaan zijn geworden."

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (56%)
  • Oneens (44%)
1905 stemmen