Volledig scherm
Peter Bust (29) en Chris van Steijn (93) in gesprek © Rene Manders/fotomeulenhof

Goede gesprekken tegen eenzaamheid in Eindhoven

EINDHOVEN - Humanitas Eindhoven koppelt mensen aan elkaar voor gezelschap en een praatje. Het project Gesprekken van Mens tot Mens is populair. De wachtlijst groeit, ook omdat de gemeente een subsidieaanvraag afwees.

,,Corrie was het knapste meisje uit de buurt toch?", vraagt Peter Bust (29) aan Chris van Steijn (93). Van Steijn knikt. ,,Maar u had zelf niet de moed om haar aan te spreken?" Van Steijn begint te lachen. ,,Nee, dat durfde ik niet zo goed." Hij vervolgt: ,,We stonden in de rij voor de bioscoop. Ik met mijn kameraden en zij met haar zuster. Toen zeiden de jongens: is dat niks voor jou? Later bij de fietsenstalling op de Demer riepen ze dat ik haar naar huis moest brengen. Dat heb ik gedaan. Daarna mocht ik vaker langskomen en zo is het gebleven."

De jonge man Bust en de senior Van Steijn ontmoeten elkaar elke week bij Van Steijn thuis om een praatje te maken. Ze doen mee aan het project Gesprekken van Mens tot Mens, opgezet door Humanitas Eindhoven. Het project is populair en de wachtlijst groeit, mede omdat de gemeente een subsidieaanvraag afwees. Humanitas wil eenzaamheid tegengaan met het project.

Lees het uitgebreide verhaal in het ED van zaterdag of in de digitale krant.

poll

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
826 stemmen