Volledig scherm
© Ronald Otter

Groei Schiphol heeft vooralsnog geen gevolgen voor Eindhoven Airport

EINDHOVEN - De sterker dan voorziene groei van Schiphol heeft in elk geval tot 2020 geen gevolgen voor het aantal vluchten op Eindhoven Airport. In 2010 werd het plafond voor Eindhoven aan de Alderstafel vastgesteld op 43.000 starts en landingen in 2020.

Schiphol groeit harder dan verwacht en zit met 479.000 vluchten zowat tegen de limiet van 510.000 in 2020. Lelystad gaat de komende jaren flink wat vluchten overnemen, maar dat gaat in een heel wat trager tempo dan eerder voorzien. Daardoor komen echter de met de regio afgesproken aantallen voor Eindhoven Airport niet onder druk te staan. "Deze afspraken staan vast en zullen niet worden opengebroken", laat Joost Meijs, directeur van de Eindhovense luchthaven desgevraagd weten. Over de periode na 2019 laat Meijs zich niet uit.

Vorig jaar steeg het aantal vluchten op Eindhoven naar 33.000. Voor 2017 is een verdere groei voorzien naar 36.000 vliegbewegingen.

  1. Metamorfose voor Albert Heijn in Aalst

    Metamorfose voor Albert Heijn in Aalst

    AALST - Alles is anders bij de vernieuwde Albert Heijn in Aalst. Er zijn 2 entrees en nieuw is het grote 'versplein' met een uitgebreid groente- en fruitassortiment waar veel biologisch verkrijgbaar is. Ook is er een afdeling waar verschillende soorten vleeswaren vers gegrilld worden, is er een apart ‘plein’ voor de luxere vleessoorten en ook eentje voor de ‘smaakmakers’ als uitjes, knoflook en verse basilicum. Men krijgt er een beetje het idee van een foodmarket. 

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (56%)
  • Oneens (44%)
1697 stemmen