Volledig scherm
De politie deed op meerdere plekken onderzoek © Bert Jansen

Grote politiecontrole in Eindhoven: één bedrijf gesloten en 53.764 euro aan schulden geïnd

EINDHOVEN - In stadsdeel Gestel hield de politie dinsdag twee grote controles in samenwerking met onder andere de belastingdienst. Een pand is direct gesloten en er zijn meerdere schulden geïnd.

Verkeerscontrole
Bij een verkeerscontrole van 6.00 uur tot 13.00 uur zijn 52 processen-verbaal uitgeschreven voor verschillende overtredingen. De belastingdienst legde beslag op 16 auto's en inde in totaal 53.764 euro aan achterstallige betalingen. De politie inde nog 278 euro aan achterstallige boetes. Er werd één aanhouding verricht voor verboden wapenbezit.

Op het Franz Leharplein zijn scooter en brommers gecontroleerd. Daar kregen 9 bestuurders een boete vanwege de snelheid. Ook zijn 35 fietsers aangesproken op hun fietsgedrag.

Controle bij bedrijven
De politie bezocht in samenwerking met de Belastingdienst, gemeente, het UWV en de douane ook elf kleine bedrijven en cafetaria's. Bij vier bedrijven zijn tekortkomingen gevonden in bouw- en brandveiligheid. Een pand werd onmiddellijk gesloten omdat de brandveiligheid ernstig in het geding kwam. Met de huurder zijn afspraken gemaakt, het is niet bekend om welk bedrijf het gaat. Ook werd er in dat pand een handelshoeveelheid softdrugs gevonden.

poll

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

  • Eens (68%)
  • Oneens (32%)
976 stemmen