Volledig scherm
Het nieuwe tenue van HC Oranje-Rood

HC Oranje-Rood: dit is het nieuwe tenue

EINDHOVEN - De Eindhovense hockeyclubs Oranje Zwart en EMHC hebben eindelijk hun tenue voor fusieclub Oranje-Rood bekendgemaakt. Het zal niemand verbazen dat de kleuren oranje en rood daarin overheersen.

Het tenue bestaat uit een shirt waarvan de kleuren oranje (van Oranje Zwart) en rood (van EMHC) gelijkelijk zijn verdeeld en doorlopen in een bies op de zijkant van een zwarte broek of rok. Beide clubs zijn zo in gelijke mate vertegenwoordigd in de outfit. Het tenue voor de ruim 2500 leden is bij de start van het nieuwe seizoen verkrijgbaar.

Pim van den Boomen, die de communicatie omtrent het nieuwe tenue verzorgt, gaf vrijdag toe dat er 'veel lang heen en weer is gepraat' tussen alle betrokken partijen om tot een definitieve keuze te komen. "We kregen er de laatste tijd zoveel vragen over. Het bleef maar duren, maar nu zijn we er uit en willen we het aan iedereen laten zien."

Aan het nieuwe tenue is een heel traject voorafgegaan. Eerst hebben de clubs input gevraagd bij de leden. Daar kwamen 75 ontwerpen op binnen. Zij waren vrijdagavond overigens ook de eerste grote groep die de definitieve schetsen te zien kreeg.

Tegelijkertijd waren er gedurende het proces wensen van de beide besturen van EMHC en Oranje Zwart, van de sponsoren, de hockeybond, noem maar op. Gaandeweg zijn ook spelers van Heren-1 en Dames-1 gevraagd mee te kijken naar de uitstraling van het ontwerp en de keuze van het materiaal.

Op dit moment worden de laatste proefmodellen gemaakt voor het bepalen van definitieve materiaalkeuze en de details van het tenue.

Er zijn kleine elementen toegevoegd zoals het logo van de gemeente Eindhoven en het jaartal van oprichting op en in de kraag. Het uittenue voor Heren-1 en Dames-1 is wit met kleine oranje en rode elementen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Bravoflex-busjes zijn een goed alternatief voor vaste buslijnen

Bravoflex-busjes zijn een goed alternatief voor vaste buslijnen

  • Eens (55%)
  • Oneens (45%)
1755 stemmen