Volledig scherm
© Menno Boon/beeldwaren.nl

Hudson's Bay op weg naar Eindhoven: wellicht in pand V&D

EINDHOVEN - Komt de Hudson's Bay Company naar het voormalige V&D pand in Eindhoven? Het lijkt er wel op. Bronnen van het ED bevestigen dat delegaties van de Canadese warenhuisketen meerdere keren in Eindhoven zijn geweest.

Er lopen onderhandelingen en volgens sommige bronnen zijn de contracten al getekend.

Twintig winkels
Pandeigenaar Pensioenfonds Metaal en Techniek (MN), Hudson’s Bay Company en MN willen de komst naar Eindhoven zelf niet bevestigen. In mei vorig jaar kondigde het bedrijf aan twintig winkels in Nederland te openen. Tot dusver zijn er dertien locaties bekendgemaakt. In twaalf gevallen gaat het om een vestiging van Hudson’s Bay. In Amsterdam komt ook een filiaal van Saks Off 5th, een outletformule van het Canadese concern. Het ligt voor de hand dat Eindhoven een volwaardig filiaal van Hudson's Bay krijgt.

Het is volgende maand alweer een jaar geleden dat het doek viel voor V&D. De Eindhovense vestiging sloot op 16 februari toen bekend werd dat een doorstart mislukt was.

Duidelijkheid
Als Hudson’s Bay op korte termijn duidelijkheid verschaft, duurt het waarschijnlijk nog een hele tijd voordat de winkel daadwerkelijk de deuren opent in Eindhoven. Ter vergelijking: de in mei vorig jaar aangekondigde vestigingen in onder andere Amsterdam, Breda en Tilburg gaan op zijn vroegst pas in september open.

Kenners omschrijven Hudson's Bay als iets minder exclusief dan de Bijenkorf maar luxer dan de V&D. Mocht het toch Saks Off 5th worden dan krijgt de stad er een outletformule met merkkleding bij. Een winkel vergelijkbaar met TK Maxx in winkelcentrum Heuvel.

poll

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

  • Eens (9%)
  • Oneens (91%)
810 stemmen