Volledig scherm
© pixabay.com

Huygens College en gemeente Eindhoven voor rechter

EINDHOVEN - Het Huygens College en de gemeente Eindhoven staan dinsdag voor de rechter. Die gaat bepalen wie de 27.000 euro moet betalen voor de reparatie van het dak van de noodlokalen aan de Rachmaninovlaan.

Het dak op de vijf B-lokalen bij het Huygens College aan de Rachmaninovlaan is al gerepareerd, de school wilde niet langer wachten omdat een sneeuwbui al tot instorten zou kunnen leiden.

Bestuursrechter
Het college van B en W weigert op te draaien voor de 27.000 euro die de klus kost. Eindhoven verwees de school naar leegstaande lokalen in het nabijgelegen voormalige SintLucas. Het Huygens heeft daar bezwaar tegen aangetekend. Dat wordt dinsdag behandeld door de bestuursrechter in Den Bosch. De gemeente wil er niet veel over kwijt zolang de zaak onder de rechter is.

Nieuwbouw
De lokalen staan er al 45 jaar. ,,En dat kun je zien. Ze zijn technisch aan hun einde. Het lekt en piept en kraakt, ze zijn vochtig en het stinkt", aldus bestuurder Martin van den Berg van het Huygens College. Vervanging is niet aan de orde, omdat de school binnenkort nieuwbouw gaat zetten op een deel van het terrein van de oude SintLucas aan de Von Flotowlaan.

Kosten
Het verzoek om het dak te repareren werd afgewezen. Er staan immers genoeg lokalen leeg, oordeelde de gemeente. Maar het SintLucaspand zou ook aangepast moeten worden, op kosten van de gemeente, voor veel geld, aldus schoolbestuurder Van den Berg. ,,Bovendien moeten onze leerlingen de hele dag op en neer lopen, naar het gebouw een paar honderd meter verderop. En hun leraren moeten erachteraan gaan. Dat is geen adequate huisvesting zoals wij dat zien", aldus Van den Berg.

poll

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

  • Eens (9%)
  • Oneens (91%)
834 stemmen