Volledig scherm
Directeur van Alten Eric Haesen. Foto Kees Martens/fotomeulenhof

Ingenieursbureau Alten in Eindhoven kan in grotere jas doorgroeien

EINDHOVEN - Twee jaar geleden waren er nog 150, nu 350 werknemers.
Alten groeide na 10 jaar uit zijn jasje aan de Beukenlaan in Eindhoven en kan nu weer volle kracht vooruit aan de Hurksestraat.

Bedrijf voor ingenieursdiensten. Zo noemt directeur Eric Haesen van Alten Nederland zijn bedrijf liever dan ingenieursbureau. "Wij zijn nauwelijks actief in civiele techniek, maar vooral in de hightech. Onze mensen maken computerprogramma's en helpen bij de ontwikkeling van ingewikkelde machine- onderdelen waarin mechanica en elektronica worden gecombineerd. Tachtig procent van onze mensen werkt bij klanten, de rest voert projecten in eigen huis uit."

Dat voor dit soort detacherende bedrijven veel ruimte is, bewijst het internationale concern met het hoofdkantoor in Parijs. In totaal heeft het zo'n 20.000 werknemers, waarvan 650 in Nederland. "Onze groei wordt beperkt door de beschikbaarheid van goede mensen", zegt Haesen. "Hier begonnen we elf jaar geleden met drie mensen en nu werken er 350. Vanuit Eindhoven bedienen we trouwens het hele land. Alleen al het feit dat we in de Brainport Regio zitten, is reclame voor hightech bedrijven die mensen nodig hebben."

Lees het hele verhaal over Alten in het ED van woensdag via de digitale krant.

poll

De ruzie tussen Elly Blanksma en haar buren is een privézaak

De ruzie tussen Elly Blanksma en haar buren is een privézaak

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
3272 stemmen