Volledig scherm
Jordy Thomassen © Ton van de Meulenhof

Jordy Thomassen: 'We moeten met Helmond Sport de play-offs halen'

HELMOND - Jordy Thomassen (23) trainde de hele zomer door om fit aan de voorbereiding met Helmond Sport te beginnen. Zijn arbeidsethos werpt vooralsnog zijn vruchten af: de Bosschenaar maakt in de voorbereiding veel minuten in de punt van de aanval. "Het gaat lekker, ja. Mijn doelen? We moeten sowieso de play-offs halen. En zelf wil ik minimaal 14 doelpunten maken", zegt Thomassen.

Thomassen heeft in de spits concurrentie van de Duitser Shpend Hasani en Charlton Vicento, die nog herstellende is van een slepende blessure. Thomassen speelt ook het liefst in de punt van de aanval, nadat hij bij FC Den Bosch nog door het elftal zwierf. „Ik wil me nu graag op één positie focussen, dat heb ik ook aangegeven in de gesprekken met de trainer (Roy Hendriksen, red.).”

Routine

De spits speelde de laatste 4 seizoenen voor FC Den Bosch waar hij in 79 duels - waarvan de helft als invaller - 10 goals maakte. Het laatste halfjaar werd hij verhuurd aan RKC en maakte hij nog 2 goals voor de Waalwijkers tegen Helmond Sport. Hij is positief gestemd over het komende seizoen. "Ik heb het gevoel dat er iets moois ontstaat. En met Braber en Höcher hebben we routine in de ploeg, dat is zo belangrijk in de eerste divisie”, zegt Thomassen.

Lees een uitgebreid interview met Jordy Thomassen in het Eindhovens Dagblad van zaterdag 23 juli 2016.

poll

Eindhoven heeft recht op 170 miljoen van de overheid voor Brainport

Eindhoven heeft recht op 170 miljoen van de overheid voor Brainport

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
2305 stemmen