Volledig scherm
Lambert van der Meulen (links) en Chris Vink in het bedrijf van Jumbo Groenewegen in Helmond. © Jumbo Groenewegen

Jumbo Groenewegen Helmond in handen Solvest

HELMOND - De Helmondse trailerbouwer Jumbo Groenewegen komt na ruim 90 jaar in andere handen. Solvest Participaties uit Loenen aan de Vecht heeft de aandelen in het bedrijf overgenomen van Lambert van der Meulen.

Van der Meulen (61) verkoopt het familiebedrijf om 'de continuïteit te kunnen waarborgen', zoals hij zegt. Hij blijft als adviseur bij het bedrijf betrokken.

Jumbo Groenewegen heeft 35 medewerkers in Helmond, als de locatie voor de ontwikkeling en verkoop van de trailers. De productie vindt met 175 medewerkers plaats in Bosnië. Het bedrijf levert op jaarbasis momenteel zo'n 400 opleggers.

Solvest noemt zich een investeerder die ook 'organisatiekracht' inzet om zijn participaties naar een hoger plan te tillen. Chris Vink van Solvest zegt te willen investeren in herinrichting van de productielijnen in Bosnië. Volgens Vink heeft dat geen gevolgen voor het aantal medewerkers, niet in Bosnië en niet in Helmond.

  1. Twitter gaat los over 'schaamteloze zelfpromotie' Borsato bij RTL Late Night

    Twitter gaat los over 'schaamteloze zelfpromotie' Borsato bij RTL Late Night

    De speciale uitzending van RTL Late Night over het nieuwe album Thuis van Marco Borsato trok gisteravond ruim 1,2 miljoen kijkers, maar op sociale media werd de bij de zanger thuis geregistreerde uitzending wisselende gewaardeerd. Menigeen ergerde zich kapot aan de 'wel heel kleffe', 'mierzoete' en 'te commerciële verkoop-onemanshow'. ,,Mag ik een teiltje voor deze schaamteloze zelfpromotie'', reageerde iemand. Weer anderen vonden de talkshow rond de vocalist juist top. Onder de video een greep uit de vooral negatieve maar ook positieve reacties. 

Live Voetbal

home logo FC TwenteTWE
18:30
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo FeyenoordFEY
18:30
VVV-VenloVVV
away logo
home logo NAC BredaNAC
20:45
AjaxAJA
away logo
home logo Willem IIWIL
20:45
Sparta RotterdamSPA
away logo

poll

Kinderen moeten verplicht fruit eten op school

Kinderen moeten verplicht fruit eten op school

  • Eens (58%)
  • Oneens (42%)
1281 stemmen