Volledig scherm
Bisschop De Korte in het Muziekcentrum © Jurriaan Balke/fotomeulenhof

Katholieke manifestatie Eindhoven over problemen rond overdragen geloof aan volgende generatie

EINDHOVEN - De ontkerkelijking van Nederland is al jaren in volle gang. Een nieuw probleem voor het bisdom Den Bosch is: hoe draag je de boodschap van de katholieke kerk nu nog over aan een volgende generatie?

De bisschop van Den Bosch, mgr. Gerard de Korte, zei dat vrijdag op een grote katholieke manifestatie in het Muziekgebouw in Eindhoven.

De kerk zit in een grote overdrachtscrisis. Als jongeren en ook hun ouders al niet meer naar de kerk komen, hoe kun je het religieuze gedachtegoed dan nog overdragen? ,,Dat is een zeer zorgelijke situatie waar de hele christelijke geloofsgemeenschap in ons land mee worstelt", aldus bisschop de Korte.

Lees het uitgebreide verhaal in het ED van zaterdag of in de digitale krant.

  1. Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    EINDHOVEN/DEURNE - Oktober nadert, traditioneel de maand waarin veel mensen proberen te stoppen met roken. In het kader van 'Stoptober' start op 1 oktober een speciaal project waarbij vijftig verstokte paffers zich vijf dagen lang met elkaar op laten sluiten in een kazerne in een poging van hun verslaving af te komen. Televisiecamera's van AVROTROS zullen opnamen maken voor het programma 'We Stoppen!', dat van 1 tot en met 5 oktober wordt uitgezonden op zorg.nu/westoppen. De afgelopen tijd zijn de vijftig deelnemers geselecteerd na een oproep onder meer in deze krant. Uit de in totaal honderden reacties zijn ook Janneke Dielissen uit Deurne en Helen Grady uit Eindhoven uitgekozen om mee te doen met 'We stoppen'. 

poll

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

  • Eens (54%)
  • Oneens (46%)
1490 stemmen