Volledig scherm
De rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx/BD

Kelly, slachtoffer van brute verkrachtingszaak in Eindhoven, praat na 5 jaar openbaar

DEN BOSCH - Het Belgische slachtoffer van een urenlange verkrachting door 2 Eindhovenaren zal voor het eerst nadat het 5 jaar geleden gebeurde daar in het openbaar over praten. Dat bleek tijdens een procedurele zitting van het Gerechtshof, dat het hoger beroep van de 2 daders behandelt. De Turnhoutse - inmiddels 24 jaar - heeft spreektijd aangevraagd.

De toen 19-jarige Kelly werd op Oudjaarsavond 2011 ontvoerd in Hasselt en naar Eindhoven gebracht in een busje. Urenlang is ze verkracht in een woning door 2 mannen. Na afloop hebben de daders haar onder de douche gezet, haar nagels schoongemaakt en haar ook inwendig met een stof behandeld om sporen uit te wissen. Ze werd daarna in Waalre gedropt.

DNA
Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is er toch DNA gevonden. Twee Eindhovenaren zijn in oktober 2013 tot 8 en 9 jaar cel veroordeeld. Een van hen, Clint V. kreeg daar vorig jaar nog 3 jaar bovenop voor overvallen en moet ook nog 8 jaar in België uitzitten.

Trauma
Kelly was bij de rechtszaak destijds wel aanwezig, maar liet haar slachtofferverklaring voorlezen door haar advocaat Jef Vermassen. Hij zei toen dat ze zwaar getraumatiseerd is door het gebeurde, doodsbang om alleen te zijn en niet over straat durfde.

Lees meer over de brute verkrachtingszaak-Kelly.

poll

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

  • Eens (50%)
  • Oneens (50%)
1140 stemmen