Volledig scherm
© Thinkstock

Kerstdiner in de Catharinakerk

EINDHOVEN - In de Eindhovense Catharinakerk werd maandagavond uitgebreid gedineerd. Alle mensen met een kleine beurs waren welkom.

,,Ik zit veel alleen, omdat ik hoofdpijnen heb en ik heb last van epilepsie", vertelt de 71-jarige Ria van den Madenberg tussen de pompoen-knolselderijsoep en de stoofschotel met geglaceerde wortel door. ,,Sinds afgelopen juli kom ik regelmatig hier, meestal elke week wel."

De bezoekers van Open Huis Cathrien in de Eindhovense Catharinakerk kregen gisteravond een kerstmaaltijd geserveerd in de kerk. ,,Dat doen we omdat er mensen zijn die Kerst niet met anderen kunnen vieren, omdat ze daar niet de financiële middelen voor hebben", legt kok Merlijn Amaro uit. Met twee andere koks en negen vrijwilligers bereidde hij het diner, een initiatief van Amaro Creative Industries.

Tijdens het eten komen de tongen los. ,,Ik heb autisme en ik heb een wajong-uitkering", vertelt de 37-jarige Melanie. ,,Daarom heb ik niet veel te besteden. Ik kom hier elke dag na de dagbesteding lunchen. Dat is gratis. En na de lunch kan ik nog wat praten."

Lees dinsdag het hele artikel in het ED of via de digitale krant.

poll

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

  • Eens (8%)
  • Oneens (92%)
837 stemmen