Volledig scherm
Kim Dillen.

Kim Dillen op EK van slag door gevallen Jamie van Lieshout

AMSTERDAM – Kim Dillen is op het EK halve marathon niet verder gekomen dan de 49ste plaats. De tijd 1.16.11 was ook al niet om over naar huis te schrijven, vond de atlete uit Eindhoven, die een pr heeft staan van 1.12.50. “Het is gewoon teleurstellend.” Jamie van Lieshout kwam niet verder dan de 62ste plaats.

Na ongeveer dertien kilometer ging de zwalkende atlete uit Bergeijk onderuit. Eenmaal weer bij haar positieven vervolgde Van Lieshout haar weg weer.

Val Jamie
Voor Dillen was de lol van haar eerste grote kampioenschap er toen al af. “Ik was na een rustig begin net lekker in mijn ritme aan het komen, toen Jamie vlak voor me viel. Ze ging echt out. Ik ben even bij haar gebleven omdat ze hulp nodig had. Toen die er is was, ben ik verder gegaan, maar ik was compleet uit mijn ritme en had . Ik dacht: waarom doe ik nog. Het is niet lekker lopen met van die negatieve gedachten in je hoofd.”

Sara Moreiro
De halve marathon werd gewonnen door de Portugese Sara Moreiro in een tijd van 1.10.19. Elizeba Cherono uit Roosendaal finishte als beste Nederlandse, maar ook zij was niet tevreden met haar 26ste plaats en gelopen tijd van 1.13.27. “Ik had er meer van verwacht”, zei de vrouw die met 1.10.10 een pr heeft staat dat sneller is dan de tijd van de winnares.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Live Voetbal

home logo Willem IIWIL
EINDE
2-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo FC EmmenEMM
14:30
PSVPSV
away logo
home logo De GraafschapGRA
14:30
Fortuna SittardFOR
away logo
home logo AjaxAJA
16:45
sc HeerenveenHEE
away logo

poll

Om het fileprobleem op te lossen mogen mensen alleen nog maar in de auto stappen als er écht geen alternatieven zijn

Om het fileprobleem op te lossen mogen mensen alleen nog maar in de auto stappen als er écht geen alternatieven zijn

  • Eens (20%)
  • Oneens (80%)
2162 stemmen