Volledig scherm
Marc Corstjens © Kees Martens/fotomeulenhof

Koersdirecteur Marc Corstjens van Marathon Eindhoven hoopt op strijd en goede tijd (video)

EINDHOVEN - Een behoudende strategie moet de DLL Marathon Eindhoven zondag 9 oktober toch een mooie toptijd kunnen opleveren. Dat denkt althans koersdirecteur Marc Corstjens. "Wij staan garant voor een doorkomst halfweg van 63 minuten. Dan kom je om en nabij een winnende 2.06 uur uit, dat is in het marathonmilieu een goede tijd."

Met Stephen Chebogut en Deriba Robi (de nummers 1 en 2 van vorig jaar) plus Marius Kipserem (dit voorjaar winnaar in Rotterdam) heeft Corstjens drie sterke Afrikanen aangetrokken. "Het is voor ons een eer dat Chebogut en Robi terugkomen naar Eindhoven. Dat zegt iets over onze wedstrijd. Vorig jaar ontspon zich een mooie strijd om de winst die ook nog eens supertijden opleverde. De race wordt goed geregisseerd en hier zijn die jongens niet aan het einde van hun latijn in de laatste kilometers richting finish." Dat het topveld niet extreem breed is, is een bewuste keuze. "Zo willen we een wedstrijd creëren en een goede tijd nastreven. Wij kunnen niet concurreren met de marathons uit de Major-serie. Maar wil je 2.06 lopen, dan sta je er in Berlijn alleen voor. Terwijl je in Eindhoven de kans krijgt om een marathon op hoog niveau te lopen, wat het opstapje kan zijn naar die Majors", aldus Corstjens. Het Eindhovense parcoursrecord is met 2.05.46 sinds 2012 in handen van Dickson Chumba.

Weer
De weersverwachting voor aanstaande zondag lijkt gunstig. Corstjens: "Misschien moeten we nog wat handschoenen en mutsen aanschaffen omdat niet iedere Afrikaan die zal meebrengen." Organisator Golazo verwacht in totaal op zo'n 25.000 deelnemers uit te komen, een stijging van 20 procent ten opzichte van 2015.

De nummers één en twee van vorig jaar staan ook dit jaar weer aan de start van de DLL Marathon Eindhoven. Plus de Keniaanse winnaar van de marathon in Rotterdam. Koersdirecteur Marc Corstjens heeft daarmee drie sterke Afrikanen aangetrokken, die gaan voor een tijd van 2 uur en zes minuten. 14 seconden boven het huidig parcoursrecord van 2.05.46 uit 2012.

poll

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

  • Eens (55%)
  • Oneens (45%)
1194 stemmen