Volledig scherm

Koning Filip en koningin Mathilde bezoeken Eindhoven en Heeze (video)

EINDHOVEN - De Belgische koning Filip en zijn echtgenote koningin Mathilde brachten woensdag een bezoek aan Eindhoven en de High Tech Campus. Filip arriveerde rond 10.30 uur in Eindhoven en werd bij aankomst welkom geheten door onder meer de Eindhovense burgemeester John Jorritsma en commissaris van de koning Wim van de Donk. Mathilde sloot aan het begin van de middag aan.

Het bezoek was onderdeel van het driedaagse staatsbezoek dat het Belgische staatshoofd en zijn vrouw aan Nederland brachten. Op de High Tech Campus werden een symposium en workshops gehouden over de toekomst van de Nederlandse en Belgische media.

Gastheer koning Willem-Alexander en koningin Máxima lieten verstek gaan in Eindhoven. Het Belgische staatshoofd en zijn vrouw werden aan het einde van hun driedaagse bezoek vanuit kasteel Heeze uitgezwaaid door minister Melanie Schultz (Milieu en Infrastructuur).

Volledig scherm
Volledig scherm
Bezoek Belgisch koningspaar aan kasteel Heeze © Jurriaan Balke
Volledig scherm
Volledig scherm
De Belgische koning Filip en zijn echtgenote koningin Mathilde brengen woensdag een bezoek aan Eindhoven en de High Tech Campus. Filip arriveerde rond 10.30 uur in Eindhoven. Zijn vrouw arriveert later. Zij bracht samen met Koningin Máxima eerst een bezoek aan het vernieuwde stationsgebied in Utrecht.

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (55%)
  • Oneens (45%)
1986 stemmen