Volledig scherm
© Jean Pierre Reijnen

Laatste kans voor voetbalclub Tongelre, stekker er nog niet uit

EINDHOVEN - De Eindhovense voetbalclub Tongelre verdient een laatste kans. Wethouder Jakob Wedemeijer beloofde de raad dinsdagavond om begin 2017 met een voorstel te komen.

Hij deed dit na een discussie, naar aanleiding van een motie van PvdA-raadslid Frank Depla. Wedemeijer (SP, sport) zei vorige week in de raadscommissie dat hij serieus overwoog om 'de stekker eruit te trekken' bij voetbalclub Tongelre en de huur op te zeggen.

Huurschuld
Depla wilde een motie indienen waarin de wethouder werd opgeroepen om zijn uiterste best te doen de club te redden. Op de vraag van de SP aan Depla of hij daarmee bedoelde dat de gemeente de huurschuld (nu 95.000 euro) moet kwijtschelden en maar helemaal geen huur moet vragen, bleef Depla het antwoord schuldig.

Uiteindelijk haalde Depla de motie van tafel, en beloofde Wedemeijer de club nog een kans te geven, eventueel met hulp van oud-bestuurders. "Ik denk dat er een manier is om het bestuur te versterken, ik heb daar wel ideeën over. Maar ik kan niet garanderen dat dat lukt."

De wethouder waarschuwde de raad ook dat de huurschuld van Tongelre dit seizoen zal oplopen tot 103.000 euro. "Besef wel welk signaal hiervan uitgaat naar andere sportclubs."

poll

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

  • Eens (7%)
  • Oneens (93%)
1495 stemmen