Volledig scherm
© Jean Pierre Reijnen

Leerlingen Summa College roken geld bij elkaar voor Serious Request

EINDHOVEN - Een waterpijpcafé, een zogeheten Shisha Lounge, leidde maandag tot enige commotie op de kerstmarkt van het Summa College aan de Eindhovense Sterrenlaan.

De deur van de personeelskamer gaat met een flinke ruk open. Meteen komt een grote, geurige wolk naar buiten. Binnen lurken pakweg 15 leerlingen beurtelings aan slangen van een handjevol verschillende waterpijpen. 'Shisha Lounge. Een uur voor 10 euro' staat er op een bordje. De opbrengst gaat deze maandagmiddag, net als de rest van de kerstmarkt met ietwat meer traditionele zaken, naar Serious Request. Aan het einde van de avond was 8562,45 euro ingezameld.

'Niet slim'
Directeur Henriëtte de Haas: "Het was niet slim van mij om dit goed te vinden", zegt ze. "Ik dacht: ze doen het in het weekeinde ook." Een 'boze' bezoeker wees haar echter aan het begin van de kerstmarkt erop dat de waterpijp niet gezond zou zijn.

Lees dinsdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.

  1. Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    EINDHOVEN/DEURNE - Oktober nadert, traditioneel de maand waarin veel mensen proberen te stoppen met roken. In het kader van 'Stoptober' start op 1 oktober een speciaal project waarbij vijftig verstokte paffers zich vijf dagen lang met elkaar op laten sluiten in een kazerne in een poging van hun verslaving af te komen. Televisiecamera's van AVROTROS zullen opnamen maken voor het programma 'We Stoppen!', dat van 1 tot en met 5 oktober wordt uitgezonden op zorg.nu/westoppen. De afgelopen tijd zijn de vijftig deelnemers geselecteerd na een oproep onder meer in deze krant. Uit de in totaal honderden reacties zijn ook Janneke Dielissen uit Deurne en Helen Grady uit Eindhoven uitgekozen om mee te doen met 'We stoppen'. 

poll

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

  • Eens (54%)
  • Oneens (46%)
1491 stemmen