Volledig scherm
De voormalige Philips Bedrijfsschool, nu Summa College, mag de komende jaren omgebouwd worden tot woningen.

Leiding Summa College in Eindhoven trekt boetekleed aan over reorganisatie

EINDHOVEN - Het College van Bestuur van het Summa College in Eindhoven heeft het omstreden reorganisatieplan voor de onderwijsinstelling ingetrokken. Er wordt de komende maanden met de onderwijsteams over een nieuwe clustering van de 22 scholen gepraat.

Volgens een woordvoerder is de schoolleiding tot de conclusie gekomen dat ze de schoolteams 'onvoldoende bij de plannen heeft betrokken'. "Terwijl het juist de bedoeling is die teams zelfstandiger en flexibeler te maken", zegt een woordvoerder van het College van Bestuur (CvB). Onder het personeel van de onderwijsinstelling is de afgelopen maanden commotie ontstaan over een andere clustering van de opleidingen. Ze verweten de schoolleiding niet altijd even logische keuzes.

Ondernemingsraad
Volgens voorzitter Janssen van de ondernemingsraad is het wijs van de schoolleiding het plan terug te trekken. "Het is niet slim meer verantwoordelijkheid bij de onderwijsteams neer te leggen en tegelijkertijd vanaf boven te zeggen hoe het moet", zegt Jansen. "Door het nu opnieuw te doen geeft de schoolleiding aan het gesprek met het personeel echt aan te willen gaan."

Het Summa College telt 9 clusters. In één zijn het Montessori College en het Ster College ondergebracht. De 22 mbo-opleidingen vallen onder 8 resterende groepen. In het reorganisatieplan, dat nu van tafel is, werd uitgegaan van 15 clusters. Dat aantal is nu losgelaten.

poll

Basisschoolkinderen zouden verplicht 3 uur per week gymles moeten krijgen

Basisschoolkinderen zouden verplicht 3 uur per week gymles moeten krijgen

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
1685 stemmen