Volledig scherm
De rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx

Lekkende ex-politieman uit Eindhoven moet van officier vijf maanden de cel in

DEN BOSCH - Omdat hij vertrouwelijke politie-informatie zou hebben gelekt, moet een Eindhovense ex-politieman vijf maanden de cel in. Dat eiste officier van justitie Ingrid Masselink donderdag bij de rechtbank in Den Bosch.

William van D. (46) verstrekte volgens Masselink informatie aan privé-detective Peter van V. (54) uit Eindhoven. Van V. werkte onder meer voor televisieprogramma's van John van den Heuvel, Alberto Stegeman en de EO-reeks 'Zo zijn we niet getrouwd'. De redactie van dit programma trekt voor de zekerheid antecedenten van deelnemers na. Van D. zou de benodigde gegevens uit de politiecomputer hebben gevist en vervolgens - al dan niet via gezamenlijke kennis en medeverdachte Marco van H. (42) uit Eindhoven - aan Van V. hebben verstrekt.

Tegen van V. eiste Masselink negen maanden cel, omdat hij ook terecht stond voor het bedreigen van de werkgevers van zijn vrouw. Daarnaast had hij met een alarmrevolver gedreigd en geschoten bij nachtclub Nightingale in Eindhoven.

Van H. moet wat Masselink betreft twee maanden zitten omdat bij hem thuis politie-documenten werden aangetroffen over een Rembrandt en een klok die uit villa De Laak van de familie Philips waren gestolen.

poll

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

  • Eens (7%)
  • Oneens (93%)
1759 stemmen