Volledig scherm
Floris Mutsaers. © René Manders/fotomeulenhof

Liefde voor Toon Hermans zit diep bij Floris Mutsaers

EINDHOVEN - Precies een eeuw geleden werd Toon Hermans geboren in Sittard. Zaterdag zou de - volgens velen - grootste Nederlandse theaterartiest 100 jaar oud zijn geworden. Liefhebber en Toon Hermans-kenner Floris Mutsaers uit Eindhoven heeft zo'n 80 uur aan unieke bandopnamen in zijn bezit die nog nooit in Nederland te horen zijn geweest.

Met zijn 33 jaar is Mutsaers een opvallend jonge fan van Hermans. Behalve één van de jongste kenners van zijn werk is hij ook één van de grootste. Waar zijn leeftijdsgenoten opgroeiden met de grappen van Theo Maassen of Hans Teeuwen, zweert Mutsaers bij Hermans. "Maar Hans Teeuwen vind ik ook erg goed. Met name zijn eerste shows. Qua timing heeft hij veel weg van Toon Hermans."

Verzameling
Zijn verzameling is flink uit de hand gelopen. Het grootste deel van zijn collectie heeft Mutsaers daarom noodgedwongen ondergebracht in een kantoor bij het familiebedrijf. De bandopnamen, plakboeken, posters en originele affiches van Hermans liggen er netjes opgestapeld. "Het meeste is aan komen waaien. Het is me aangeboden zonder dat ik er veel moeite voor heb gedaan."

Lees het hele artikel zaterdag in het ED, of via de digitale krant.

De gehele show van Toon is digitaal te koop en te huur via: https://vimeo.com/ondemand/toon1974 Wilt u niets missen? Abonneer u dan op het YouTube-kanaal en blijf op de hoogte van alle nieuwe toevoegingen.
  1. Twitter gaat los over 'schaamteloze zelfpromotie' Borsato bij RTL Late Night

    Twitter gaat los over 'schaamteloze zelfpromotie' Borsato bij RTL Late Night

    De speciale uitzending van RTL Late Night over het nieuwe album Thuis van Marco Borsato trok gisteravond ruim 1,2 miljoen kijkers, maar op sociale media werd de bij de zanger thuis geregistreerde uitzending wisselende gewaardeerd. Menigeen ergerde zich kapot aan de 'wel heel kleffe', 'mierzoete' en 'te commerciële verkoop-onemanshow'. ,,Mag ik een teiltje voor deze schaamteloze zelfpromotie'', reageerde iemand. Weer anderen vonden de talkshow rond de vocalist juist top. Onder de video een greep uit de vooral negatieve maar ook positieve reacties. 

Live Voetbal

home logo FC TwenteTWE
1'
0-0
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo FeyenoordFEY
18:30
VVV-VenloVVV
away logo
home logo NAC BredaNAC
20:45
AjaxAJA
away logo
home logo Willem IIWIL
20:45
Sparta RotterdamSPA
away logo

poll

Kinderen moeten verplicht fruit eten op school

Kinderen moeten verplicht fruit eten op school

  • Eens (58%)
  • Oneens (42%)
1281 stemmen