Volledig scherm
© Stock.xchng

Man uit Eindhoven krijgt 12 jaar cel voor doodslag ex-partner

DEN BOSCH - De 45-jarige Ayhan D. uit Eindhoven is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar. De man wurgde in februari van dit jaar aan het Arnaudinaplein in Eindhoven zijn ex-partner.

De man ging ’s morgens naar de woning van zijn ex en bekende dat hij daar ruzie met haar kreeg. Hij stak de vrouw met een mes in haar buik, draaide vervolgens het snoer van een printer om haar nek en bleef daaraan trekken tot ze buiten bewustzijn was, waarna hij de woning verliet. De vrouw overleed diezelfde dag in het ziekenhuis als gevolg van de verwurging.

Agressief
Ayhan D. leefde apart van zijn vrouw Latife die een echtscheiding in gang had gezet omdat hij thuis dreigend en gewelddadig was. In de buurt kenden ze D. ook als achterdochtig en agressief. Hij was al eens voorwaardelijk veroordeeld voor mishandeling van zijn vrouw en had vastgezeten wegens het bedreigen van een buurman met een zwaard.

Proeftijd
De man liep in 2 proeftijden toen hij de doodslag pleegde. De eerder voorwaardelijk opgelegde celstraffen van 1 maand en 16 dagen moet hij nu alsnog uitzitten.

De man zei eerder al dat hij een hoge straf wilde en geen vergiffenis.

Volledig scherm
© Bert Jansen

poll

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

  • Eens (9%)
  • Oneens (91%)
834 stemmen