Volledig scherm
Marcel Balkestein.

Marcel Balkestein: definitief einde hockeycarrière

EINDHOVEN - De blessure aan zijn lies betekent het einde van de hockeycarrière van Marcel Balkestein. De speler van Oranje Zwart is twee tot drie maanden uitgeschakeld en kan daardoor dit seizoen niet meer in actie komen voor zijn ploeg. De 35-jarige oud-international kondigde eerder al aan na dit seizoen te stoppen.

Balkestein raakte zondag geblesseerd tijdens de thuiswedstrijd tegen Pinoké. De verdediger stapte negen minuten voor tijd van het veld met een pijnlijke lies en had er toen al geen goed gevoel over. Die aanname werd woensdag bevestigd. Balkestein heeft een pees van zijn lies afgescheurd. Daar staat in principe een hersteltijd voor van twee tot drie maanden. De play-offs om de landstitel zijn dan al lang en breed afgelopen.

Einde loopbaan

De hockeyer, die een record heeft wat betreft snel herstel, gaat er van uit dat het nu wel definitief einde loopbaan is. "Ik heb weleens een gebroken vinger gehad, of een gebroken jukbeen, daar herstelde ik inderdaad sneller dan normaal van. Je hoopt natuurlijk altijd op een wonder. Maar met zo'n spierblessure gaat dat echt niet lukken."

'Zuur'

De Eindhovenaar had woensdag nog niet direct het gevoel dat het seizoen nu definitief klaar is voor hem. "Het voelt nog niet als het einde. We spelen met Oranje Zwart nog play-offs. Daar werk je het hele jaar naartoe. Het is zuur dat ik daar in mijn laatste seizoen nu niet aan mee kan doen. Maar goed. Ook dat is topsport."

Balkestein maakte onlangs al bekend dat hij na dit seizoen zou stoppen met tophockey. Hij speelt sinds 2002 bij Oranje Zwart op het hoogste landelijke niveau. Met die club behaalde hij onder meer drie landstitels. Met het Nederlands team beleefde hij in 2012 zijn hoogtepunt tijdens de Olympische Spelen in Londen. Met Oranje pakte hij daar de zilveren medaille.

poll

Eindhoven heeft recht op 170 miljoen van de overheid voor Brainport

Eindhoven heeft recht op 170 miljoen van de overheid voor Brainport

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
2357 stemmen