Volledig scherm
Marcel Balkestein

Marcel Balkestein kiest voor Crefelder HTC

EINDHOVEN - Eindhovenaar Marcel Balkestein gaat zijn hockeycarrière afbouwen bij Crefelder HTC in Duitsland. De 108-voudig international nam afgelopen seizoen afscheid bij zijn club Oranje Zwart.

Balkestein gaat in eerste instantie alleen meetrainen met het team uit Krefeld om te kijken hoe zijn nog altijd pijnlijke lies het houdt. Hij hoopt aan te kunnen sluiten. De competitie begint in september en telt voor de winterstop zes dubbelweekenden. Daarna gaat het seizoen pas in april verder. "Ons contact gaat al zo'n drie jaar terug en we zijn zeer blij dat het eindelijk past", zegt CHTC-trainer Matz Mahn op de site van de club. "Marcel Balkestein is een speler die ons verder kan helpen om onze doelen te bereiken. Hij heeft zeer veel internationale ervaring en geldt als een excellente verdediger. Hij gaat met zijn instelling en kwaliteiten zeker de jongere spelers helpen zich te verbeteren." Crefelder HTC, dat in 2006 Duits kampioen werd en in 2007 de Europa Cup won, versterkte zich eerder al met de Nederlanders Roderick Musters und Joris Eshuis. Van de Bundesligaclub gaan de Duitsers Linus Butt, Niklas Wellen en Oskar Deecke naar Rio.

Balkestein runt een eigen hockeyschool en gaat komend seizoen één dag in de week hoofdcoach Toon Siepman assisteren bij de vrouwen van Oranje-Rood.

poll

Eindhoven heeft recht op 170 miljoen van de overheid voor Brainport

Eindhoven heeft recht op 170 miljoen van de overheid voor Brainport

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
2371 stemmen