Volledig scherm
Mart van de Gevel juicht, nadat hij Nuenen op 1-0 heeft gezet tegen Dijkse Boys. Archieffoto Ton van de Meulenhof

Mart van de Gevel niet naar UNA vanwege wereldreis

EINDHOVEN - Middenvelder Mart van de Gevel (25) van RKSV Nuenen zal komende zomer toch niet overstappen naar topklasser UNA. De Nuenenaar geeft er de voorkeur aan om op wereldreis te gaan.

Van de Gevel maakte eind januari bekend naar UNA te gaan. Deze competitie maakte hij in de eerste klasse C al negentien doelpunten bij Nuenen. Na zijn voetballoopbaan in de F1 van RPC te zijn begonnen, doorliep Van de Gevel de jeugdopleiding van Nuenen en debuteerde daar onder trainer Jan Poortvliet in het seizoen 2006 - 2007 in het eerste elftal. Poortvliet nam hem vervolgens mee naar Helmond Sport, waar Van de Gevel tussen 2007 en 2010 dertig wedstrijden in de eerste divisie speelde. Daarna liet hij door gebrek aan toekomstperspectief zijn contract ontbinden en keerde terug naar Nuenen.

"Na lang nadenken heb ik besloten om te gaan en de keuze was echt niet makkelijk", geeft Van de Gevel aan. "Ik ben binnenkort klaar met school en zit nergens aan vast. Dacht bij mezelf van nu heb je de kans om te gaan en vooral te genieten van het leven en die levenservaring pakken ze mij nooit meer af. Dus als ik klaar ben met school, wil ik gaan en wanneer ik terugkom zie ik dan wel weer. Je kan van tevoren niet bepalen hoe het leven loopt."

Met Nuenen werd Van de Gevel in 2011 kampioen in de eerste klasse C. Vorig seizoen maakte hij dertien doelpunten in de hoofdklasse, maar dat kon Nuenen niet voor degradatie behoeden.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Dertig dagen zonder alcohol: geen probleem

Dertig dagen zonder alcohol: geen probleem

  • Eens (82%)
  • Oneens (18%)
2891 stemmen