Volledig scherm
Logo Team Dakar Speed

Maurik van den Heuvel kent goede derde Dakar-etappe

SAN SALVADOR DE JUJUY - Trucker Maurik van den Heuvel uit Boekel mocht zich woensdag onder de winnaars scharen van de derde etappe van de Dakar Rally. De DakarSpeed-crew nam hier en daar wat risico's en dat betaalde zich uit met een negende tijd in de etappe naar Jujuy en een achtste plaats in het klassement.

Van den Heuvel verloor aan het begin van de etappe wat tijd bij het zoeken naar een lastig verborgen waypoint. 5 minuten voordat hij de neutralisatiezone bereikte, begon de Scania moeilijk te doen. "Hij begon te stoten en te stotteren. Het had geen 10 kilometer langer moeten duren, want dan was hij er denk ik mee opgehouden." De cabine werd gekanteld en de monteurs gebeld. "Alles hebben we nagekeken, maar we konden het niet vinden. Juist toen we weer weg wilden rijden, vond navigator Peter Kuijpers een kapotte zekering bij het instappen."

Van den Heuvel had drie uur en een kwartier om aan de start te komen van het tweede deel van de proef, 291 kilometer verderop. "We hebben eigenlijk onverantwoord gereden om dat te halen. Al toeterend kwamen we aangereden en we konden eigenlijk meteen door."

poll

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

  • Eens (9%)
  • Oneens (91%)
815 stemmen