Volledig scherm
© Jurriaan Balke/fotomeulenhof

Meer vrouwen aan de slag bij gemeente Eindhoven, maar niet leidinggevend

EINDHOVEN - Meer vrouwen, maar niet in leidinggevende functies. Steeds meer 60-plussers, en dus vergrijzing. En steeds minder ambtenaren in vaste dienst. Dat is de tendens bij de ontwikkelingen in het personeelsbestand bij de gemeente Eindhoven.

Dat blijkt uit het Sociaal Jaarverslag 2015 van de gemeente. Het aantal fulltime arbeidsplaatsen is de afgelopen jaren door een grote reorganisatie flink gedaald: van 1914 in 2012 naar 1663 op 31 december 2015. Die 1663 plekken worden ingenomen door 1900 ambtenaren in vaste dienst.

Tijdelijk contract
Daarnaast worden er wel tijdelijke krachten ingehuurd. Hoeveel er dat zijn meldt het jaarverslag niet. Eind vorig jaar maakte het college van B en W bekend dat op 1 oktober jongstleden 15 procent van het totaal aantal ambtenaren een tijdelijk contract heeft. Dat past in de filosofie van het gemeentebestuur: het opzetten van een flexibele organisatie die bestaat uit een vaste kern en een flexibele schil.

Het budget voor de inhuur van personeel voor 2016 wordt daarmee ruimschoots overschreden. Dat budget is vastgesteld op 22 miljoen euro, maar de verwachting is dat de inhuur van personeel op een kostenpost van 30 tot 34 miljoen euro uitkomt.

Live Voetbal

home logo ChelseaCHE
20:45
AS RomaROM
away logo

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (56%)
  • Oneens (44%)
1662 stemmen