Volledig scherm
Een still uit een van de filmpjes die na het incident op Youtube verschenen

Minister Schippers: PSV moet namen muntjesgooiers doorgeven aan Spaanse justitie (poll)

EINDHOVEN - PSV weigert om namen van eigen supporters door te geven aan de Spaanse justitie. Minister Edith Schippers zei vrijdag dat PSV het Spaanse Openbaar Ministerie (OM) wel degelijk moet vertellen welke supporters van de voetbalclub in maart in Madrid bedelaars hebben vernederd. Directeur Toon Gerbrands laat weten dat PSV de mening van Schippers voor kennisgeving aanneemt.

De club ontving half oktober via het Openbaar Ministerie een rechtshulpverzoek uit Spanje, waarbij is verzocht om bij het 'Madrileense muntjesincident' van maart betrokken fans te identificeren. PSV is verbijsterd over de gang van zaken en verleent geen medewerking nu de club pas na vele maanden van stilte een officieel document heeft binnengekregen.

Toon Gerbrands
Algemeen directeur Toon Gerbrands bevestigt na vragen van het Eindhovens Dagblad dat PSV niet ingaat op het verzoek om nu nog namen door te geven van fans die acht maanden geleden bedelaars vernederden. "Wij hebben iedereen maandenlang in de gelegenheid gesteld om bij ons informatie in te winnen. Tot onze eigen verbazing hoorden we vanaf maart niets en stonden we er bij het onderzoek en de sanctionering compleet alleen voor. Wij hebben onze verantwoordelijkheid genomen en de gang van zaken direct op alle mogelijke manieren afgekeurd. Er zijn stevige gesprekken met de betrokkenen gevoerd en door ons straffen in de vorm van lange stadionverboden uitgedeeld. Het is niet opportuun om nu ineens de zaak te heropenen en betrokkenen nog een keer te straffen."

PSV vermoedt dat het naderen van de nieuwe editie van Atlético Madrid-PSV de reden is om alsnog de zaak te heropenen. Gerbrands past om mee te werken en aanvaardt eventuele consequenties.

Minister Schippers
Volgens minister Schippers moet PSV wel doorgeven aan het Spaanse Openbaar Ministerie welke supporters van de voetbalclub in maart in Madrid bedelaars hebben vernederd. Als een ander land vraagt om mee te werken aan dit soort rechtszaken doe je dat gewoon, zei minister Edith Schippers (Sport) vrijdag.

Schippers vindt het wel goed dat de club zelf heeft opgetreden, maar „je kunt dan niet zeggen: we hebben het onderling wel geregeld en verder komt justitie er niet meer aan te pas”.

poll

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

  • Eens (67%)
  • Oneens (33%)
1301 stemmen