Volledig scherm
Harm Sengers © Kees Martens/fotomeulenhof

'Mister 040' Harm Sengers zet in op toptijd bij Marathon Eindhoven

EINDHOVEN - Harm Sengers, kopman van het Eindhovense Much More Running Team van trainer Ton van Hoesel, gaat zondag voor een eindtijd sub 2.20 bij Marathon Eindhoven. Sengers (pr 2.21.07 uur), natuurlijk startend met 040 op de borst gespeld, krijgt tegenstand van Wesley van der Gouw en debutant Roel Wijmenga. De organisatie heeft met Jeroen van Damme ook een goede haas geregeld.

Sengers wilde eigenlijk dit najaar in Berlijn lopen, waar het parcours razendsnel is en hij meer medestanders hoopte te vinden tijdens de race. "Ik had dit jaar in Berlijn in een groep kunnen lopen, maar dat blijft een gok. Soms val je met mijn tempo ook daar in een gat en moet je het alleen opknappen", aldus Sengers, die zijn plannen dus bijstelde. "Twee weken voor een marathon doe je eigenlijk niets. In je laatste zware trainingsweek kijk je uit naar het einde, maar ik voelde me twee weken voor Berlijn nog fris. Ik heb twee weken langer doorgetraind en was er toen voor mijn gevoel wel klaar mee. Qua vorm is het een goede keus geweest", aldus Sengers.

Trainingsmaat Ton Verbaandert, die weg gaat op een tijd binnen de 2.30, vindt het wel jammer. "Anders had Harm mij tot de finish gehaast." Verbaandert zou wel profijt kunnen hebben van de Keniaanse Truphena Chepchirchir en haar tempomaker Steven Heemskerk. Voor het vrouwenveld speurt de Eindhovense organisatie naar nieuwe talenten. Bij de marathon van Iten waren startbewijzen voor Eindhoven te verdienen voor loopsters zonder internationale ervaring. Chepchirchir mag zich bewijzen en de regionale toplopers zouden in haar spoor moeten kunnen volgen, zo is het idee van marathondirecteur Edgar de Veer en racemanager Marc Corstjens. Van het Much More Running Team (een aparte loopgroep binnen Eindhoven Atletiek) moesten deze week echter Jos Elfring (kuitklachten) en Megersha Gadisha (griep) hun droom van een snelle marathon voorlopig laten varen. Ook zij hadden in Eindhoven onder de grens van 2.30 willen lopen.

poll

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

  • Eens (8%)
  • Oneens (92%)
1317 stemmen