Volledig scherm
© Thinkstock

Montessori College Eindhoven scoort hoogste in Fietsmodus Challenge

EINDHOVEN - Het Montessori College in Eindhoven kan zich opmaken voor een Radio 538 DJ's on tour-feest. De middelbare school, onderdeel van Summa College, heeft provinciaal het best gescoord in de Fietsmodus School Challenge.

De Fietsmodus Challenge is een campagne om jongeren ervan te weerhouden om met hun mobieltje bezig te zijn tijdens het fietsen. Erg actueel nu vorige week bekend werd dat de regering overweegt het gebruik van gsm's op de fiets te verbieden.

Deelnemers aan de actie installeren de Fietsmodus-app waarmee ze hun telefoon uit kunnen zetten tijdens een fietstocht. Wie met de app aan, onderweg is, scoort punten. Het Montessori verzamelde de meeste punten in Brabant. De prijs - beschikbaar besteld door de provincie - wordt donderdagmorgen uitgereikt op de school voor havo en mavo aan de Habsburglaan.

De landelijke eerste prijs - een XXL-feest met behalve de dj's ook een live act - ging naar College Den Hulster in Venlo. In Limburg was College Weert de best scorende school, na Venlo.

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (60%)
  • Oneens (40%)
890 stemmen