Volledig scherm
© Thinkstock

Nederlandse verdachte ’kasteelmoord’ wordt uitgeleverd aan België

AMSTERDAM - De Nederlandse verdachte uit Zeeland in de geruchtmakende ’kasteelmoord’ wordt overgedragen aan de Belgische justitie. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam dinsdag bepaald.

De man (1963) wordt in België verdacht van betrokkenheid bij de dood van Stijn Saelens. Op 31 januari 2012 kwam de vrouw van kasteelheer Saelens thuis in Wingene en trof een bloedspoor en een kogelhuls aan. Van haar man ontbrak toen elk spoor. Twee weken later werd zijn lijk gevonden in een nabijgelegen bos.

De Zeeuw zou als tussenpersoon bij de moord zijn betrokken. Hij is eerder als verdachte in beeld geweest en in 2013 overgedragen aan België. Na korte tijd werd hij vrijgelaten. Zijn DNA bleek niet overeen te komen met een spoor dat de politie tijdens het onderzoek had aangetroffen.

De inmiddels overleden Nederlander uit Eindhoven zou de moord op Saelens hebben gepleegd. Zijn DNA is gevonden in de hal van het kasteel.

In België zit ook een man uit Tilburg vast voor de kasteelmoord. Hij werd in april door Nederland uitgeleverd aan België. Het vermoeden is dat hij de tweede uitvoerder van de moord is. Hij heeft alleen bekend dat hij betrokken was bij het begraven van het slachtoffer. De verklaring die hij heeft afgelegd heeft mogelijk tot de nieuwe aanhouding van de Zeeuw geleid.

poll

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

  • Eens (69%)
  • Oneens (31%)
332 stemmen