Volledig scherm
© Menno Boon

Nèt voor rechtszaak toch baan voor boventallige ambtenaar in Eindhoven

DEN BOSCH - Bij een reorganisatie van het gemeentelijk apparaat van Eindhoven in 2012 was hij boventallig verklaard, net als 260 andere collega's. Omdat de 61-jarige ambtenaar het er niet mee eens was dat hij per 1 januari aanstaande ontslagen zou worden, stapte hij naar de bestuursrechter.

In de aanloop naar die rechtszaak - die maandag diende in Den Bosch - kreeg hij eerst te horen dat hij toch tot 1 juli kon blijven. Afgelopen vrijdag ging de Eindhovense gemeentesecretaris Marco Wilke nog verder. De ambtenaar kreeg alsnog een baan aangeboden, met behoud van salaris en tot zijn pensioengerechtigde leeftijd. Dat bleek bij aanvang van de zitting.

Bezwaarprocedure
Het aanbod sloeg de bodem weg onder de rechtszaak. De ambtenaar vroeg daarin om een voorlopige uitspraak van de rechter in de bezwaarprocedure tegen zijn ontslag. Waarom wilde de man de zaak toch doorzetten, wilde bestuursrechter Lieneke de Klerk van hem weten.

Dat had twee redenen. De man voelde zich nogal overvallen door het plotselinge aanbod, hij wilde een en ander eerst nog op papier zien voordat hij er mee instemde.

Daarnaast speelde er nog iets anders. "Eigenlijk hoop ik dat ik ook nog iets voor elkaar kan krijgen voor al mijn boventallige collega's, die straks na de feestdagen wèl thuis komen te zitten", bracht hij naar voren.

poll

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

  • Eens (67%)
  • Oneens (33%)
1089 stemmen