Volledig scherm
Nieky Holzken © Jurriaan Balke

Nieky Holzken uit Helmond behoudt zijn Beneluxtitel (Video)

HELMOND - Bokser Nieky Holzken uit Helmond heeft zaterdagavond met succes zijn Beneluxtitel verdedigd. Holzken versloeg in zijn eigen stad Kindele Matingu op punten na 10 volledige ronden.

Holzken won overtuigend op punten (95-88, 97-92, 98-91), maar moest wel werken voor zijn overwinning. In een afgeladen sportschool aan de Icarusstraat in Helmond zag het publiek hoe de Helmonder voortvarend van start ging. Aan het einde van de tweede ronde leek het doek al te vallen voor de Belg. Kindele werd getrakteerd op een gevaarlijke leverstoot en kreeg acht tellen. Hij werd vervolgens gered door de bel.

De Belg wist zich daarna goed te herpakken en bleef fris en beweeglijk, terwijl Holzken af en toe juist gas terugnam om krachten te sparen voor het slotstuk. Daarin wist de Helmonder zijn tegenstander nog een paar keer goed te raken, een knock-out bleef evenwel uit.

Holzken, die naast zijn loopbaan als kickbokser ook graag als profbokser naar de top wil, is na elf partijen nog steeds ongeslagen. Acht keer stopte hij zijn tegenstander vroegtijdig met een knock-out.

Congratulations to @niekyholzken on another BOXING victory. 11-0 #GloryKickboxingChamp #BoxingChamp #THEBEST 💯 pic.twitter.com/DELy7QETIf — Sheri Ellington (@SugarSheriE) 9 juli 2016

Bokser Nieky Holzken uit Helmond heeft zaterdagavond met succes zijn Beneluxtitel verdedigd. Holzken versloeg in zijn eigen stad Kindele Matingu op punten na 10 volledige ronden.

poll

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

  • Eens (55%)
  • Oneens (45%)
1194 stemmen