Volledig scherm

Nieuw plan spreiding ambulances Zuidoost-Brabant verkort aanrijtijden

EINDHOVEN - De regio Zuidoost-Brabant gaat de komende jaren werk maken van de lange aanrijtijden van ambulances. Drie van de zes standplaatsen worden verplaatst en extra personeel wordt aangetrokken. Kosten: 2,1 miljoen euro.

Alleen zo kan de regio voldoen aan de landelijke maximale rijtijden van 15 minuten voor spoedritten, bijvoorbeeld in Gemert en Asten-Someren. Als regio in zijn geheel stijgt door de maatregelen het percentage van de bevolking dat binnen 12 minuten bereikt wordt van 95,9 nu naar rond de 98 procent in 2019.

Onderzoek
Dat blijkt uit een onderzoek door adviesbureau W. F. Botter voor de GGD en de Veiligheidsregio die samen verantwoordelijk zijn voor het ambulancevervoer. Van de benodigde 2,1 miljoen euro komt zeven ton uit de eigen begroting, 1,1 miljoen moet van de zorgverzekeraars komen. De onderhandelingen daarover moeten nog starten. Voor drie ton is nog geen dekking gevonden.

Botter stelt voor:

een extra steunpunt in Nuenen te vestigen de standplaats van Valkenswaard te verkassen naar A2/Valkenswaardseweg in Leende locatie Best te verhuizen naar een plek aan de Anthony Fokkerweg in Eindhoven steunpunt Maarheeze te verplaatsen naar Beek en Donk (rotonde Gemertseweg) of Bakel (rotonde N604) de Deurnese hulppost naar Asten (bij hotel Nobis aan de A67 in de buurt) te verhuizen.

Als het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio van 21 gemeenten donderdag akkoord gaat, kan het plan verder uitgewerkt worden. Zo moeten er nog op enkele plaatsen definitieve locaties gezocht worden.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Bravoflex-busjes zijn een goed alternatief voor vaste buslijnen

Bravoflex-busjes zijn een goed alternatief voor vaste buslijnen

  • Eens (55%)
  • Oneens (45%)
627 stemmen