Volledig scherm
Meerrijk Eindhoven

Nieuwe combinatie trekt bouw Meerrijk Eindhoven vlot

EINDHOVEN - De eerste woningen en appartementen die in het Meerrijk van na de bouwcrisis gebouwd moeten worden zijn grotendeels verkocht. Komend voorjaar start de bouw. Twee volgende deelplannen worden voorbereid.

Na jaren van stilstand trekt de nieuwe eigenaar Meijer Realty Partners (MRP) de bouw weer vlot. Dat gebeurt samen met ontwikkelaar Ten Brinke CoHof. ,,Nu gaan we versneld deelplannen uitgeven en maken we een inhaalslag. Het centrum is nooit afgerond. Wij gaan dat nu wel voltooien", zegt ontwikkelmanager Mark van Empelen van MRP Development. MRP heeft de zaken overgenomen van ASR Vastgoed Ontwikkeling.

Het eerste deelproject is bijna helemaal verkocht: 14 koopwoningen en 21 -appartementen. Van Empelen hoopt dit voorjaar te starten met de bouw. Verder zijn twee plannen in voorbereiding: de bouw van 17 woningen aan de noordkant aan het water en een complex met 84 huur- en koopappartementen aan de westkant bij park Meerland. Van Empelen weet nog niet of het 17 koopwoningen worden of dat het project aan een belegger voor de (duurdere) verhuur wordt verkocht.

In totaal was er in de oorspronkelijke plannen ruimte voor 650 tot 700 woningen. Hoe snel de rest, zo'n 300 woningen, worden gerealiseerd, hangt af van van de markt, aldus Van Empelen.

Volledig scherm
Meerrijk Eindhoven

poll

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

  • Eens (7%)
  • Oneens (93%)
1759 stemmen