Volledig scherm
Het Centrum voor Jeugd en Gezin in Eindhoven. foto Robert Vos/ANP

Nieuwe naam voor Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant

EINDHOVEN/HELMOND - Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant heet voortaan Jeugdbescherming Brabant. Volgens een woordvoerster van de organisatie sluit de nieuwe naam aan bij de ontwikkelingen in de branche.

"De term Bureau Jeugdzorg komt niet meer voor in de nieuwe Jeugdwet. Bovendien: of het nu preventieve jeugdbescherming of jeugdreclassering is, we zijn er om jongeren te beschermen", zegt ze.

Volgens de woordvoerster zorgt de nieuwe naam niet voor verwarring met de Raad voor de Kinderbescherming, een overheidsinstantie die onder meer adviseert in rechtszaken over minderjarigen. "Onze nieuwe naam sluit aan bij wat we doen: het beschermen van jeugd", zegt ze.

Veilig Thuis Zuidoost-Brabant
Jeugdbescherming Brabant maakte dinsdag verder bekend dat Veilig Thuis Zuidoost-Brabant, een fusie van het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling en het Steunpunt Huiselijk Geweld, per 1 januari zelfstandig verder gaat als stichting. De organisatie viel sinds dit jaar onder verantwoordelijkheid van Bureau Jeugdzorg. De verzelfstandiging gebeurt op verzoek van onder meer gemeenten in de regio, die graag een eigen uitstraling voor het bureau wilden.

Live Voetbal

home logo Willem IIWIL
90'+2'
1-2
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo FeyenoordFEY
34'
0-1
NAC BredaNAC
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
33'
0-1
Roda JC KerkradeRJC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
20:45
Sparta RotterdamSPA
away logo

poll

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

  • Eens (47%)
  • Oneens (53%)
1583 stemmen