NRE-terrein Eindhoven toch helemaal gesaneerd

EINDHOVEN - De kans is groot dat de gemeenteraad van Eindhoven dinsdagavond bijna twee ton extra uittrekt voor het saneren van de zwaarst vervuilde plekken op het NRE-terrein. Dan wordt de klus ook in één keer geklaard.

De kans is minimaal dat die drie plekken met vervuiling van minerale olie en benzeen of cyanide op termijn uit veiligheidsoverwegingen afgegraven moeten worden. Maar het risico blijft bestaan dat ze bij graafwerkzaamheden in de toekomst ooit tot extra kosten leiden. Dat schrijft wethouder Mary Ann Schreurs in een brief aan de gemeenteraad.

Knoop doorhakken
Ze blijft bij haar mening dat de extra sanering niet per se nodig is. Het hele terrein één meter afgraven is wettelijk voldoende om overal woningen te kunnen bouwen. De raad moet de knoop doorhakken. Dat vraagt ook een amendement van CDA en BBL. Die partijen stellen voor de extra maatregelen nu te treffen. In een opiniërende bespreking vorige week bleek al dat een groot deel van de raad daar wel wat voor voelt. Dinsdagavond blijkt of dat ook bijna twee ton mag kosten.

De totale sanering zou daarmee 2,9 miljoen euro gaan kosten, inclusief fase IV, de toekomstige ontwikkeling van het parkeerterrein. Daarvoor wordt nog een gebruiker gezocht die er wil gaan bouwen.

  1. Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    EINDHOVEN/DEURNE - Oktober nadert, traditioneel de maand waarin veel mensen proberen te stoppen met roken. In het kader van 'Stoptober' start op 1 oktober een speciaal project waarbij vijftig verstokte paffers zich vijf dagen lang met elkaar op laten sluiten in een kazerne in een poging van hun verslaving af te komen. Televisiecamera's van AVROTROS zullen opnamen maken voor het programma 'We Stoppen!', dat van 1 tot en met 5 oktober wordt uitgezonden op zorg.nu/westoppen. De afgelopen tijd zijn de vijftig deelnemers geselecteerd na een oproep onder meer in deze krant. Uit de in totaal honderden reacties zijn ook Janneke Dielissen uit Deurne en Helen Grady uit Eindhoven uitgekozen om mee te doen met 'We stoppen'. 

poll

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

  • Eens (54%)
  • Oneens (46%)
1491 stemmen