Volledig scherm
Rechtbank © Kees Backx/BD

OM: Activiteiten politiemol zijn werk van bende

EINDHOVEN - Het OM ziet de activiteiten van de Weerter politiemol Mark M. met zijn Eindhovense makelaar plus twee klanten als het werk van een criminele organisatie. Dat blijkt uit de tenlasteleggingen, die maandag bij de rechtbank op tafel komen.

Maandag geeft deze in een regie-zitting de advocaten de gelegenheid eigen onderzoekswensen in te dienen. Onze verslaggever zat bij deze zaak en twitterde live mee.

Tweets by maxsteenberghe

Opvallend is dat de tenlasteleggingen zijn uitgebreid. Vier van de vijf verdachten zijn volgens het OM lid van een criminele organisatie, een bende dus. Ook staat er opeens bezit van een vals paspoort achter de namen van de mol en de Eindhovense makelaar. Van de laatste zijn meer witwasbedragen naar boven gekomen.

Mark M. werd in september vorig jaar opgepakt. Hij kon jarenlang als aspirant-agent in politiesystemen neuzen en verkocht info uit dossiers als abonnement aan criminelen. Na hem ging ook Eindhovenaar Mark S. de cel in. Hij zou de informatie doorverkopen als een soort makelaar. Ook zijn drie klanten in de boeien geslagen. De laatsten werden al snel weer vrijgelaten, de mol zelf en zijn makelaar in juni van dit jaar. Het OM was daar fel op tegen. Ze was bang dat de man zou vluchten, hij heeft door zijn huwelijk met een Oekrainse daar veel contacten. Ook leek het mogelijk dat hij nog steeds informatie had verstopt.

poll

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

  • Eens (67%)
  • Oneens (33%)
1087 stemmen