Volledig scherm
ANP

Omzet NXP stijgt dankzij toevoeging overgenomen Freescale

EINDHOVEN – De omzet van chipfabrikant NXP steeg zowel in het hele jaar 2015 als in het vierde kwartaal van dat jaar. Dit was vooral te danken aan de toevoeging van het overgenomen Freescale sinds 7 december.

Verder constateert topman Richard Clemmer dat de markt voor de chips die NXP levert nog steeds een moeilijke is. „We hebben al een half jaar te maken met een onzekere vraag op de markten waarop wij actief zijn. Toch zijn we erin geslaagd beter te presteren dan de chipindustrie als geheel. Onze taak is door te gaan met deze groei, ondanks die moeilijke markt.”

Over het gehele jaar groeide de omzet met 8 procent tot 6,10 miljard dollar. De winst steeg van 1,18 miljard dollar in 2014 naar 1,40 miljard vorig jaar.
In het vierde kwartaal steeg de omzet met 4,5 procent ten opzichte van een jaar eerder naar 1,60 miljard dollar. De winst steeg iets naar 341 miljoen dollar tegen 327 miljoen dollar een jaar eerder.

De overname van Freescale sinds 7 december hebben de cijfers voor het vierde kwartaal deels positief beïnvloed. Voor het lopende kwartaal voorspelt NXP maar liefst een gemiddelde verhoging van de omzet met 38 procent tot 2,17 miljard dollar.

poll

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

  • Eens (68%)
  • Oneens (32%)
965 stemmen