Volledig scherm
Flitspaal Zeelsterstraat © Rob Burg

Onderzoek snelheden op rondweg Eindhoven afgerond

EINDHOVEN - Het onderzoek door een extern bureau naar de bebording en de maximum snelheden op de Eindhovense rondweg (Ring) is afgerond. ,,De rapportage wordt de komende weken door de gemeente onder de loep genomen. Eind van deze maand brengt het college van B en W maatregelen naar buiten", meldt de woordvoerster van verkeerswethouder Jannie Visscher desgevraagd.

Vorig jaar deed een overijverige flitspaal op de rondweg het nodige stof opwaaien.

Op de kruising met de Zeelsterstraat lopen jaarlijks tienduizenden automobilisten een snelheidsboete op. Op dit kleine stukje rondweg mag -in tegenstelling tot bijna overal op de Ring waar een limiet van 70 geldt- maar 50 gereden worden. Andere plekken waar dit het geval is, zijn het Marconiplein en het Insulindeplein (Berenkuil). Vooral de locatie Zeelsterstraat zorgt voor verwarring, zo erkende de gemeente vorig jaar. Op dezelfde kruising mag in de andere richting 70 gereden worden.

Op basis van de rapportage en in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie gaat de gemeente maatregelen treffen. Dit kan betekenen dat er borden verdwijnen of bijgeplaatst worden, maar ook dat er iets aan de maximum snelheden veranderd kan worden. Ook het verwijderen van de beruchte flitspaal is een optie.

poll

De ruzie tussen Elly Blanksma en haar buren is een privézaak

De ruzie tussen Elly Blanksma en haar buren is een privézaak

  • Eens (37%)
  • Oneens (63%)
1346 stemmen