Volledig scherm
Zestien woningen van het project Aquaveste (aan de Waterlinie) zijn sinds eind vorig jaar al in bezit van de gemeente Eindhoven. © Infographic Elisee van Heukelom

Onrust om huisvesting ex-gedetineerden in Aquaveste Meerhoven 'onterecht'

EINDHOVEN - In de Eindhovense wijk Meerhoven is onrust ontstaan over de mogelijke huisvesting van ex-gedetineerden in Aquaveste. Ten onrechte, aldus Woonbedrijf.

In de omgeving van de Aquaveste in de Eindhovense wijk Meerhoven is onrust ontstaan om een project van Woonbedrijf.

Ex-gedetineerden
Omwonenden van dit gebouwencomplex zijn bevreesd voor de mogelijke komst van ex-gedetineerden in negen appartementen van Woonbedrijf. Deze corporatie staat op het punt negen leegstaande appartementen in Aquaveste over te nemen van de gemeente Eindhoven.

Woonbedrijf wil de appartementen gaan gebruiken voor Flexwonen, een 'nieuwe vorm van wonen", aldus een woordvoerder van de corporatie. "Deze appartementen komen straks beschikbaar voor woningzoekenden die op zoek zijn naar snel beschikbare en betaalbare woonruimte", aldus de zegsvrouwe van Woonbedrijf.

Bredere doelgroep
Het gaat dan om mensen die voor hun werk snel een woning nodig hebben, mensen die een relatieverbreking achter de rug hebben, vluchtelingen met een verblijfsvergunning en mensen die woonbegeleiding nodig hebben.

"De doelgroep is veel breder dan ex-gedetineerden", aldus de woordvoerder. "De vraag is zelfs of die er wel komen te wonen. Daar zijn we nog niet uit."

Basisschool en kinderdagverblijf
Of dergelijke huisvesting wel plaats moet vinden in de directe omgeving van een basisschool en een kinderdagverblijf is een vraag die volop leeft in de omgeving van de Aquaveste.

"Het bericht heeft inderdaad nogal wat emoties losgemaakt, al dan niet terecht", reageert voorzitter Jos Hendriks van buurtvereniging Waterrijk. "Als vereniging hebben we de gemeente om opheldering over de plannen gevraagd. Pas daarna nemen we er een standpunt over in."

poll

Eindhoven moet de afsluiting van de Vestdijk terugdraaien

Eindhoven moet de afsluiting van de Vestdijk terugdraaien

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
4465 stemmen

poll

Eindhoven moet de afsluiting van de Vestdijk terugdraaien

Eindhoven moet de afsluiting van de Vestdijk terugdraaien

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
4465 stemmen