Volledig scherm
Nico Arts van het Erfgoedhuis in Eindhoven dreigt zijn baan te verliezen

Ontslag dreigt voor stadsarcheoloog; AVKP start handtekeningenactie

EINDHOVEN - De Archeologische Vereniging Kempen- en Peelland (AVKP) is zondag een online handtekeningenactie gestart om stadsarcheoloog Nico Arts te behouden voor het Erfgoedhuis Eindhoven.

Tussen de gemeente en de archeoloog, die al sinds eind jaren tachtig voor de gemeente werkt, is een arbeidsconflict gerezen. Naar verluidt is Arts op non-actief gezet. De gemeente Eindhoven, zijn werkgever, heeft hem volgens diverse bronnen ontslag aangezegd.

Conflict
Waar het conflict met de gemeente precies om draait, is onduidelijk. Zowel het Erfgoedhuis als de AVKP wil vooralsnog niet op de achtergronden van de kwestie ingaan. Nico Arts zelf zegt dat hem is 'verzocht geen mededelingen te doen over de zaak' en verwijst naar de gemeente. Deze wil niet ingaan op de kwestie, 'in belang van de privacy van de betrokkene'.

In het Erfgoedhuis werken medewerkers erfgoed en archeologie van de gemeente Eindhoven en Helmond samen met vrijwilligers van de AVKP. Ook de stichting Eindhoven in Beeld is in het Erfgoedhuis ondergebracht.

Lees meer in de papieren krant van dinsdag of via de e-paper.

poll

Basisschoolkinderen zouden verplicht 3 uur per week gymles moeten krijgen

Basisschoolkinderen zouden verplicht 3 uur per week gymles moeten krijgen

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
1686 stemmen