Volledig scherm
De Marconitorens in Rotterdam; twee van de drie worden omgebouwd tot woningen door de Eindhovense bedrijven Bakkers Hommen Waerdevast en Foolen en Reijs. Ontwerp: Diederendirrix architecten, ook uit Eindhoven. © Diederendirrix architecten

Ontwikkelaars uit Eindhoven bouwen Rotterdamse torens om

EINDHOVEN - De Eindhovense projectontwikkelaars Bakkers Hommen Waerdevast en Foolen en Reijs nemen samen de twee Rotterdamse Marconitorens onder handen. Op de 80.000 vierkante meter leegstaande kantoorvloeren komen zo'n 840 appartementen voor kort verblijf en de nodige voorzieningen, zoals horeca op het dak.

Voor beide is het gezamenlijke project het grootste dat ze uitvoerden tot nu toe.

Dat heeft Tom Bakkers van het BHV bekendgemaakt. Er zijn eigenlijk drie Marconitorens, een is nog in gebruik als kantoor. In de andere twee zaten onder meer Rotterdamse ambtenaren, maar inmiddels staan ze al weer tijden leeg. Onlangs werd bekend dat Foolen en Reijs onder de naam City Pads de ene toren gaat doen. Samen met BHW (en TB Investments) hebben ze huisarchitect Diederendirrix in de arm genomen voor de ombouw.

Beide bedrijven zijn al langer actief, onder meer in Eindhoven. Foolen en Reijs zijn onder meer bekend van Philips Lighting, de Groene Toren en het TD-gebouw. Bakkers Hommen tekenen voor de ombouw van het voormalige pand van Philips Pensioenfonds aan de Beukenlaan. Maar beide sloegen ook al eerder de vleugels uit naar de Randstad.

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1191 stemmen