Volledig scherm
© Kees Martens

Ook Schultz erkent belang Brainport Eindhoven

EINDHOVEN - Ook minister Schultz (VVD) van Infrastructuur erkent volmondig het belang van Brainport Eindhoven voor de Nederlandse economie.

Schultz zei dat donderdagochtend in de Tweede Kamer. Schultz gaf daarmee antwoord op vragen van CDA-kamerlid Agnes Mulder over de status van Brainport.

Mainport
De Tweede Kamer wil dat het kabinet Brainport als mainport beschouwt, naast Schiphol en de Rotterdamse haven. In een motie heeft de Kamer daar dinsdag bij minister Henk Kamp (VVD) van Economische Zaken op aangedrongen.

"Al mijn kinderen zijn mij even lief", zei Schultz daarop. "Brainport is van groot belang voor de Nederlandse economie, net zo belangrijk als de Rotterdamse haven en Schiphol. Als daarover misverstanden en verwarring over is ontstaan, dan wil ik die graag wegnemen."

Investeringsregime
Of het kabinet de motie van de Tweede Kamer overneemt, liet de minister echter in het midden. "Daarover ga ik nog in overleg met collega Kamp. Maar voor alle helderheid: een investeringsregime voor de mainports is er niet. Wij kijken naar de problemen die er zijn, met name wat betreft de bereikbaarheid, en hoe je die moet oplossen."

Wat dat betreft 'zit de regio-Eindhoven er bij ons heel goed in', benadrukte Schultz. "We investeren in deze regio in wegen, in spoor, in smart mobility en in de luchthaven."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

De kerk is een achterhaald instituut

De kerk is een achterhaald instituut

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
2201 stemmen