Volledig scherm
Onze redacteur test de TéTé-Trike © Kees Martens/fotomeulenhof

Ouderenbeurs in Eindhoven 'confronterend uitstapje'

EINDHOVEN - In het Beursgebouw in Eindhoven is tot en met zaterdag de ouderenbeurs Liever Thuis. Het blijkt een confronterend uitstapje, althans voor onze reporter.

"Neeeeeeen. Achteruit!" De noodkreet van verkoper Ad van Poelje mag niet baten. Een fractie van een seconde later ram ik een tijdelijke 'woonoplossing'.

TéTé-Trike
Kort daarvoor nodigde Van Poelje me vriendelijk uit een proefritje te maken met de TéTé-Trike. "Ideaal voor professionals én ouderen die minder goed te been zijn en toch nog volop in het leven staan." De trike is heel simpel, legt de verkoper uit. "Door dit knopje in te duwen ga je vooruit, met dit knopje achteruit." Maar meneer was vergeten te melden dat de TéTé wel erg hard gaat. Zeker voor een beursvloer.

Een tweetal dames op leeftijd uit de Coevering in Geldrop moeten er maar om lachen. Ik nodig ze uit de TéTé (kostprijs: 4900 euro) zelf uit te proberen. "Nee, liever niet", lacht een van hen.

Ouderenbeurs
Het was donderdag gezellig druk tijdens de eerste dag van de vierde editie van de ouderenbeurs Liever Thuis in het beursgebouw. Uit het hele land waren senioren naar de Lichtstad gekomen.

Zoals Hendrikus Vors uit het Drenthse Kerkenveld. Hij heeft er een treinreis van maar liefst drie uur voor over om naar Liever Thuis (en zusterbeurs Leef!) te komen. "Ik heb geen nieuwe dingen gezien", constateert de nuchtere Drenth na enkele uren.

Het bewonderen van vele verschillende seniorenvriendelijke bedden, rollators, badkamerverbouwingen, maaltijddiensten, robotstofzuigers, zorgclubs et cetera omschrijft hij als een 'leuk dagje uit'.

Lees het uitgebreide verhaal in het ED van vrijdag of in de digitale krant.

poll

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

  • Eens (55%)
  • Oneens (45%)
1269 stemmen