Volledig scherm
© Menno Boon/Beeldwaren.nl

Overdracht ijsbaan kost Eindhoven meer geld aan BTW

EINDHOVEN - Privatisering van het IJssportcentrum in de Genneper Parken kost de gemeente Eindhoven mogelijk tienduizenden euro's per jaar meer. In plaats van een bijdrage van 527.000 euro aan de exploitatie van de nieuwe eigenaar van de Eindhovense ijsbaan – Sportfondsen Nederland – komt daar wellicht zo'n 50.000 tot 60.000 euro bij.

Oorzaak is een verschil van inzicht over de btw-berekening over dat bedrag. Sportfondsen ging er namelijk van uit dat er door de gemeente BTW over dat bedrag betaald zou worden, de gemeente zelf hield er rekening mee dat dit niet het geval was. Reden voor dat verschil van inzicht is dat belastinginspecteurs in den lande die regel verschillend interpreteren, aldus de Eindhovense sportwethouder Jakob Wedemeijer (SP).

Om te voorkomen dat de overdracht van de ijsbaan - voorzien op 1 januari aanstaande - vertraging zou oplopen, hebben het gemeentebestuur en Sportfondsen nu afgesproken dat die extra kosten door beide partijen gedeeld worden. Over een exacte verdeling van de kosten zijn nog geen afspraken gemaakt, aldus Wedemeijer. "Daar gaan we nog over in overleg."

Het contract voor het uitbesteden van de exploitatie van de ijsbaan is daardoor gistermiddag door beide partijen ondertekend. Het verschil in interpretatie van de BTW-regels wordt nog wel voorgelegd aan de belastinginspecteur. "We kunnen er niet op rekenen dat de uitkomst daarvan voor 1 januari binnen is. Vandaar dat we nu voor deze praktische en pragmatische oplossing gekozen hebben." In een vertrouwelijk overleg met de gemeenteraad heeft sportwethouder Jakob Wedemeijer (SP) de raadsleden gisteravond bijgepraat over de kwestie.

poll

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

  • Eens (9%)
  • Oneens (91%)
812 stemmen