Volledig scherm
Een demonstratie van het koppelen van een Röntgenbuis aan een metalen voet. archieffoto René Manders

Panalytical bij Engelse zuster Malvern gevoegd

EINDHOVEN - Voormalig Philipsonderdeel Panalytical wordt samengevoegd met het Britse Malvern Instruments.

Hun moeder de Spectris Group heeft hiertoe besloten en het personeel ingelicht. De Spectris Group is een Britse leverancier van instrumenten. Deze moeder denkt dat er veel voordelen zijn aan de samenvoeging. Panalytical, dat röntgenbuizen en -meetapparatuur maakt, heeft 1000 werknemers, voornamelijk in Almelo en Eindhoven. Instrumentenmaker Malvern, met het hoofdkantoor in de gelijknamig Britse stad, heeft 730 werknemers.

Na de samenvoeging krijgt het bedrijf een nieuwe naam, maar het blijft Panalytical wel als merknaam gebruiken. Volgens Spectris zorgt de samenvoeging dat beide bedrijven zich veel beter kunnen positioneren ten opzichte van de klanten. Zij worden nu ingelicht over de voorgenomen fusie.

Het bedrijf werkt nog aan een integratie-programma, dat mogelijk tot twee jaar kan duren. Een gecombineerd team van managers uit beide bedrijven brengt het programma in kaart, waarbij vooral gekeken wordt naar het benutten van de sterktes van beide bedrijven. Volgens de managers is de samenvoeging niet alleen wenselijk, maar ook essentieel voor toekomstig succes.

Hoofdkantoor
In een uitgebreid vraag en antwoord document bestemd voor het personeel, wordt ingegaan op de gevolgen. Volgens dat document is de samenvoeging niet ingegeven door kostenbesparingen. Er is geen doelstelling om de werkgelegenheid te verkleinen of productielocaties samen te voegen. Wel zullen er wijzigingen in de organisatiestructuur komen die mogelijk gevolgen kunnen hebben. Ook worden de twee hoofdkantoren in Almelo en Malvern samengevoegd. Mensen bij ondersteunde diensten kunnen dat wel merken. Over waar het hoofdkantoor komt moet nog worden beslist.

Panalytical is sinds 2002 een voortzetting van Philips Analytical. De Röntgen diffractometers en spectrometers uit het Philipsconcern hebben het bedrijf wereldleider gemaakt op het gebied van Röntgen analyseapparatuur. Het bedrijf beheert 250 patenten en blijft deze aanvullen vanuit de onderzoeksvestigingen in Almelo, Eindhoven en het Britse Sussex.

Live Voetbal

home logo Zulte WaregemZWA
50'
1-1
VitesseVIT
away logo

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (56%)
  • Oneens (44%)
1930 stemmen